IMG_1803.jpeg

El Cinèfil 9/06/2022

 

La millor comèdia torna a la 8a edició del Festival Internacional de Cinema Begur Costa Brava

Per Joan Ramon Armadàs

El certamen se celebra del 7 al 12 d’octubre i s’amplia amb col·laboracions amb les escoles del municipi i el Festival de Sitges

 

El compte enrere per la 8a edició del Festival Internacional de Begur Costa Brava ha començat. La presentació del pòster amb una imatge espectacular de l’actriu Ingrid Bergman ha vingut acompanyada de l’anunci de les dates del certamen: enguany se celebra del 7 al 12 d’octubre.

 

En un acte de presentació als peus del castell de la localitat, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, ha recordat que aquest és un “municipi de pel·lícula” i que els organitzadors del festival “cada any ens sorprenen amb noves iniciatives i mai en tenen prou”. Selva també ha subratllat que com a ajuntament els interessen molt iniciatives com el festival de cinema i que desitja que el camí iniciat fa ja 8 anys continuï donant fruits durant molts més anys.

 

La directora del Festival Internacional de Begur Costa Brava, Clara Dato, ha volgut destacar que el festival cada cop va més enllà del cinema i s’ha convertit en un esdeveniment que aglutina tots els sectors del municipi. “Hem d’agrair la col·laboració de tots els implicats que són molts: des del comerç fins a les escoles passant per les entitats i bona part dels begurencs i begurenques”. Una altra de les novetats d’enguany és un nou disseny del trofeu, el corall d’or, obra de l’artista local Concep Gual.

 

Per la seva banda el director artístic de l’esdeveniment Santi Lapeira no ha revelat encara detalls de la programació però sí ha avançat que hi haurà un allau de preestrenes i aquesta edició tindrà un fort accent femení amb una jornada especifica dedicada al cinema dirigit per dones. Lapeira també ha explicat que enguany hi ha una molt bona collita de cinema europeu en clau de comèdia que de ben segur tindrà la seva traducció a la programació. L’últim detall que s’ha fet públic és que es retrà homenatge a la figura de l’actor José Luís López Vázquez, un habitual de la filmografia de Berlanga i un rostre imprescindible de la comèdia espanyola. A més, Begur estrena col·laboració amb el Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya atorgant un premi al millor somriure que es vegi a la catifa vermella del certamen dedicat al cinema fantàstic i de terror que se celebra a les mateixes dates. Àngel Sala, director del Festival de Sitges, s’ha mostrat sorprès per l’impuls i la vitalitat del Festival de Begur i encantat de fer xarxa amb aquest certamen, 

 

premi-poster-cinema-begur-scaled.jpeg

Ràdio Capital 9/08/2022

El Festival de Cinema de Begur presenta una vuitena edició carregada de novetats

Entre altres, enguany el Festival de Internacional de Cinema de Begur Costa Brava entregarà el Premi Corall

Per Anna Salvadó Figueras

 

Aquest divendres s’ha presentat a Begur el cartell de la vuitena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava, que tindrà lloc entre el 7 i el 12 d’octubre. Tal com s’ha anunciat a la roda de premsa, serà una edició amb “novetats i sorpreses”.

La primera novetat de l’acte va ser la presentació del cartell d’enguany. Seguint l’estil del Festival, el pòster mostra l’actriu Ingrid Bergman en blanc i negre.

La directora del festival, Clara Dato, ha recordat que el Festival de Cinema de Begur és un festival “fet per amics” i en què hi col·labora tot el poble. De fet, Dato explica que, com a novetat, aquest any també hi participaran les escoles del municipi.

Una altra de les novetats d’aquesta vuitena edició és el nou disseny del trofeu El Corall d’Or. Aquest any, ha estat dissenyat per l’artista local Concep Gual.

Santi Lapeira, director artístic del Festival, va donar les primeres pinzellades de la programació, tot i que encara no va voler revelar detalls. Va avançar que en l’edició d’enguany hi haurà un “fort accent femení”, amb un cicle de curtmetratges dirigits per dones. També va destacar “una forta presència de cinema europeu”, així com un homenatge a l’actor José Luis López Vázquez.

Santi Lapeira, director artístic del Festival, va donar les primeres pinzellades de la programació, tot i que encara no va voler revelar detalls. Va avançar que en l’edició d’enguany hi haurà un “fort accent femení”, amb un cicle de curtmetratges dirigits per dones. També va destacar “una forta presència de cinema europeu”, així com un homenatge a l’actor José Luis López Vázquez.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, assegura que Begur és, sens dubte, “un municipi de pel·lícula”. També va transmetre el seu desig que aquest Festival de Cinema de Begur pugui fer-se durant molts anys més.